Tips: Hoe vind je goedkope vliegtickets op Skyscanner?

Jij kunt ook goedkope vliegtickets op Skyscanner vinden. Reizen is heerlijk, maar het moet ook betaalbaar blijven. Wij zoeken voortdurend naar de goedkoopste vliegtickets op Skyscanner. En hieronder delen we deze inside information ook met jou. Lees onze tips en profiteer ook van goedkope vliegtickets met Skyscanner.

Skyscanner – De beste website om goedkope vliegtickets te boeken

Goedkope vliegtickets

Op Skyscanner kun je de prijzen van verschillende vliegticketwebsites vergelijken. Een luchtvaartmaatschappij verkoopt zijn vliegtickets op dezelfde manier als een kofferfabrikant zijn koffers in winkels verkoopt. Elke winkel heeft een andere prijs voor dezelfde koffer. Om de koffer die je wilt voor de beste prijs te kunnen kopen, moet je even rondkijken bij de verschillende winkels en de prijzen voor dezelfde koffer vergelijken.

Zo ook bij vliegtickets. Veel winkels en websites verkopen dezelfde vliegtickets tegen verschillende prijzen. Skyscanner heeft dit handig aangepakt. Hier kun je heel gemakkelijk de prijzen vergelijken voor hetzelfde vliegticket dat op verschillende websites wordt verkocht.

Zo koop jij het vliegticket voor de goedkoopste prijs!

Met Skyscanner vind je goedkope vliegtickets naar de bestemming die je wenst. Maar Skyscanner heeft nog veel meer interessante functies waardoor je nog beter de meest goedkope vliegtickets kunt vinden.

Altijd goedkope vliegtickets op Skyscanner

Ga jij voor de goedkoopste vliegtickets naar een bepaalde bestemming? Bijvoorbeeld het goedkoopste vliegticket naar New York? Op Skyscanner kun je met behulp van verschillende functies de goedkoopste vliegtickets vinden. Heb je nog geen specifieke locatie of datum in gedachte? Dan biedt Skyscanner twee geweldige zoekfuncties voor goedkope vliegtickets.

1. Goedkope vliegtickets zoeken zonder bestemming

Met deze functie vind je goedkope vliegtickets op Skyscanner zonder een specifieke bestemming in de voeren.

Klik hier om deze functie te gebruiken op Skyscanner >>>

Op Skyscanner moet je het vliegveld van vertrek kiezen in het veld Van. In het veld Naar dien je normaal de bestemming in te vullen. Maar kies niet voor een bepaalde bestemming, maar juist voor Overal om de optie Kan je niet beslissen waar je naartoe wilt? te selecteren.

Vlucht met open bestemming

Selecteer vervolgens in het pop-upvenster dat verschijnt de knop De hele maand, rechtsboven.

Goedkope vliegtickets op skyscanner

Kies ten slotte de optie Goedkoopste maand bovenaan de lijst met maanden. Dit zet de Retourdatum automatisch ook op ‘Goedkoopste maand‘. Daarna kun je het aantal reizigers kiezen in het laatste veld.

Op de volgende pagina worden de goedkoopste landen weergegeven waarnaar Skyscanner onlangs vliegtickets heeft gevonden vanaf het geselecteerde vertrekvliegveld. De lijst is gesorteerd op prijs, zodat de goedkoopste bestemmingen bovenaan worden weergegeven.

Goedkoopste vliegtickets op Skyscanner

Tadaa, nu heb je de goedkoopste vliegtickets vanaf een bepaald vliegveld.

Welk land vind je het interessantst? Selecteer dan dit land om de bestemmingen te zien waar je naartoe kunt vliegen vanaf je vertrekvliegveld, met de goedkoopste geschatte vluchtprijzen.

Goedkope vliegtickets naar Dublin

Klik op de prijs om de bestemming te selecteren waarnaar je wilt vliegen.

Je ziet vervolgens een kleurrijke kalender met datums en prijzen naar de betreffende bestemming. De weergegeven maand(en) zijn de goedkoopste maanden die Skyscanner heeft gevonden in de uitgevoerde zoekopdrachten. Alle prijzen in geel of rood zijn de duurdere tickets. Negeer deze en concentreer je alleen op de groene prijzen, want dit zijn de goedkoopste prijzen.

Heb jij het ticket met de goedkoopste prijs al gevonden?

Goedkoopste prijs naar Dublin

Aan de linkerkant van de kalender kun je je vliegdatum selecteren. Kies deze eerst, want dit kan de prijzen van de retourvlucht beïnvloeden. Wanneer je een goedkope vertrek- en retourdatum hebt gekozen, klik je rechtsonder op de groene knop Toon vluchten. Skyscanner voert een nieuwe zoekopdracht uit voor deze data en laat je de goedkoopste vluchten zien.

2. Alle goedkope vluchten op een kaart

De tweede manier om inspiratie op te doen voor goedkope vluchten is met behulp van de kaartfunctie van Skyscanner. Dit is een visuele manier om een goedkope bestemming te kiezen.

Dit doe je als volgt.

Op de homepage van Skyscanner staat rechtsboven de optie Kaart .

Vluchten zoeken op een kaart

Hier hoef je alleen je vertrekvliegveld te kiezen. De rest laat je voor wat het is. Vervolgens klikje  op de optie Kaart.

Wanneer de kaart wordt geladen, wordt elke mogelijke bestemming weergegeven met een groene of rode stip. Je wilt juist de groene stippen checken, want dit zijn de bestemmingen die goedkoper zijn dan de gemiddelde prijzen. Je kunt deze kaart ook verslepen om de prijzen van vliegtickets naar bestemmingen op andere continenten te kunnen zien, zoals naar Noord-Amerika. En je kunt uitzoomen om alle groene stippen op aarde in één oogopslag te kunnen zien, en dus alle goedkope bestemmingen op aarde.

Klik hier om de kaartfunctie op Skyscanner te gebruiken >>>

Goedkoopste bestemmingen op aarde

De kaartfunctie laat de goedkoopste prijzen zien voor één gehele maand, in plaats van voor alle maanden zoals de eerste functie doet. Je moet de vertrekmaand kiezen met behulp van de vervolgkeuzelijst Vertrek om de prijzen voor elke maand te bekijken. Kies verschillende maanden of de maand naar keuze om de goedkope vluchtopties te kunnen zien.

Goedkoopste bestemming per maand

Heb je een goedkope bestemming en prijs gevonden? Selecteer dan deze bestemming op de kaart.

Er verschijnt een wit vak aan de linkerkant van de kaart. Hiermee kun je een vertrekdatum en het aantal reisdagen kiezen. Deze prijzen kunnen verschillen van de prijs die je op de kaart zag. De prijs is namelijk afhankelijk van de reisdagen. De goedkoopste vlucht zie je onderaan bij Op zoek naar een goedkope datum?. Je kunt de data kiezen die hier worden weergegeven. Je kunt ook de opties voor de vertrekdatum en de reistijd gebruiken om te zoeken naar goedkope vluchten.

Goedkope vliegtickets per vertrekdatum

Wanneer je de juiste data hebt geselecteerd, klik je op de groene knop of gebruikt je Op zoek naar een goedkope datum? om de zoekopdracht naar deze data uit te voeren.

Let op: De prijzen die hier worden weergegeven, zijn niet altijd correct. Skyscanner bewaart vluchtgegevens tot twee weken. De prijs die je in deze functie ziet, is dus wellicht verlopen en niet meer beschikbaar. Dit kun je controleren door dezelfde zoekopdracht uit te voeren in de zoekfunctie van Skyscanner.

Beste zoekresultaten voor goedkope vluchten op Skyscanner

De resultaten van zoekopdrachten naar vluchttickets zijn meestal een lange lijst van opties voor één bepaalde bestemming. Natuurlijk is de goedkoopste optie wat je hier zoekt. Maar wat je eigenlijk wilt is de goedkoopste optie vinden die daadwerkelijk het beste voor jou is. Hiervoor kun je de filters van Skyscanner gebruiken.

In de opties aan de linkerkant van de zoekresultaten kun je met schuifjes en selectievakjes de resultaten zien die voldoen aan je eisen.

Filters en sorteren

Je hebt een brede keuze aan filters en sorteeropties. Bijvoorbeeld het aantal tussenstops, met welke luchtvaartmaatschappijen je wilt reizen, vertrektijden, de reisduur, enzovoort.

  • Reisduur is de maximale reistijd in één richting, inclusief de tussenstops en het overstappen.
  • Er worden geen filters toegepast wanneer je deze niet selecteert.
  • Is een snelle reistijd belangrijk? Kies dan voor geen of een minimaal aantal tussenstops en een korte reisduur.
  • De filter voor vertrektijd kun je gebruiken om in te stellen dat je op een bepaalde moment van de dag wilt vertrekken en/of aankomen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld niet ‘s nachts wilt vertrekken.

Vliegtickets zoeken met beste reistijd

Zodra alle filters zijn ingesteld, zie je de best mogelijke resultaten die voldoen aan jouw eisen. Skyscanner laat in deze resultatenlijst standaard zien wat volgens hen de beste vluchten voor jou zijn. De beste optie is een combinatie tussen prijs, duur en aantal tussenstops. Maar dit betekent niet dat dit de goedkope vliegtickets zijn. Je kunt de resultaten Sorteren op of de drie opties eronder gebruiken om de Goedkoopste vluchten op Skyscanner te zien.

Goedkoopste vliegtickets op Skyscanner
Zorg ervoor dat je kiest voor ‘Goedkoopste’ bovenaan de resultaten of ‘Goedkoopste eerst’ in de opties onder ‘Sorteren op’.

De resultaten op Skyscanner

De goedkoopste vliegtickets worden als eerste weergegeven in de resultaten van je zoekopdracht. De resultaten die je hier ziet, geven een overzicht van de vluchtopties die je kunt boeken. Links zie je de luchtvaartmaatschappij of luchtvaartmaatschappijen waarmee je vliegt. In het midden staan de vluchttijden. Rechts zie je de beginprijs voor een vliegticket voor deze vlucht.

Op sommige vluchten zie je mogelijk enkele roze blokjes in het overzicht. Hier moet je even opletten! Dit icoontje laat zien dat het ticket verschillende luchthavens aandoet.

  • In het onderstaande voorbeeld laat het eerste resultaat zien dat de de uitgaande vlucht aankomt op de luchthaven JFK, maar bij terugkeer vertrek je vanuit Newark (beide vliegvelden in/rondom New York).
  • Het derde resultaat toont de vlucht vertrekkend vanuit Heathrow, maar bij terugkomst land je op het vliegveld London City. Ook dit zijn twee verschillende vliegvelden in Londen. Dit is niet zozeer negatief, maar het is wel iets waarmee je rekening moet houden bij het boeken van een goedkope vluchten.

Soms zie je een +1 of +2 naast de vluchttijd staan. Dit zie je bijvoorbeeld in het tweede resultaat in het onderstaande voorbeeld. Dit is een melding dat de vlucht 1 dag of 2 dagen na de vertrekdatum aankomt. Dit is meestal te wijten aan verschillende tijdzones, en niet zozeer aan de reistijd. Ook dit is niet zozeer negatief, maar wel iets waarop je moet letten bij het boeken van goedkope vluchten op Skyscanner.

+1 bij het boeken van vluchten

In sommige gevallen worden verschillende luchthavens weergegeven in één reis. Dit kan negatief zijn. Dit betekent dat je tijdens één reis moet overstappen naar een andere luchthaven. Dit zijn extra reiskosten voor het vervoer tussen de twee luchthavens. Als je niet bekend bent met de stad, of wanneer overstap vrij kort is, kan dit onnodige veel stress opleveren en gedoe met je bagage.

Het komt bijvoorbeeld voor dat je in één reis aankomt op New York JFK en over moet stappen op een vlucht die vertrekt vanaf de luchthaven Newark. Dit betekent dat je per metro of taxi heel New York moet doorkruisen, met al je bagage en medereizigers in een stad die je wellicht niet kent. Dit is niet zo praktisch dus. Klinkt dit niet aantrekkelijk? Dan kun je beter niet zo’n vlucht selecteren. Maakt dit niet uit? Dan kun je profiteren van wellicht een goedkoop ticket.

Heb je een geschikte, goedkope vlucht gevonden? Klik dan op de groene knop Ga naar de site zodat je op de website van de aanbieder dit ticket kunt kopen.

De goedkoopste vluchten selecteren

In dit scherm staan alle prijzen vermeld. Je boekt geen vluchten op Skyscanner. Skyscanner verwijst je juist door naar het reisbureau die de vlucht voor die prijs aanbiedt. Je boekt bij online reisbureaus die samenwerken met Skyscanner. De reisbureaus worden door Skyscanner zelf gecontroleerd en moeten aan strenge eisen voldoen om hun prijzen te laten weergeven in de resultaten op Skyscanner.

Naast het eigen beoordelingsproces van Skyscanner, worden de reisbureaus ook beoordeeld door mensen zoals jij die een duim omhoog of omlaag geven, afhankelijk van de ervaring die ze hebben tijdens het boeken. Bij elk reisbureau zie je een sterbeoordeling staan die is gebaseerd op de gebruikersscores die het reisbureau heeft ontvangen. Misschien boek je liever niet bij een reisbureau met een lage score.

De groene knop Selecteren achter de prijs brengt je naar de website van het reisbureau. Behalve wanneer het een groen vakje met Airline is. Dan boek je de prijs rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij en niet bij een reisbureaus. Als u op Selecteren klikt, wordt je doorgeleid naar de website van de luchtvaartmaatschappij. Alle prijzen die worden weergegeven met een roze knop Boeken kunnen worden geboekt bij het reisbureau op de website van Skyscanner.

Beste prijs vliegtickets selecteren
De sterbeoordeling is gebaseerd op de beoordelingen van gebruikers. De blauw knop Boeken geeft aan dat het vliegticket direct kan worden geboekt op de website van Skyscanner.

Hoe kun je de extra kosten van vliegtickets vermijden?

Let bij het doorlopen van het boekingsproces goed op extra kosten en toeslagen die kunnen worden toegevoegd aan de totaalprijs. Dit is bijvoorbeeld een extra bedrag voor verzekeringen, bagage, stoelkeuze, vliegveldtoeslagen, enzovoort. Als je ziet dat de prijs die je in eerste instantie hebt gekozen is veranderd, kijk dan welke extra’s wellicht onnodig zijn toegevoegd en verwijder deze weer.

Voorkom extra dingen bij het boeken van vliegtickets

Merk op dat elk reisbureau op zijn eigen manier extra elementen toevoegt aan een vliegticket, voor uiteenlopende prijzen. Bijvoorbeeld het toevoegen van extra bagage. Het komt voor dat een reisbureau een toeslag vraagt voor ingecheckte bagage, terwijl luchtvaartmaatschappijen dit niet doen. Heb je dus een goedkope vlucht gevonden maar wil je graag bagage bijboeken? Dan loont het om de eindprijzen inclusief de ingecheckte bagage te vergelijken tussen het reisbureau en direct bij de luchtvaartmaatschappij.

Vind zelf de goedkoopste vliegtickets!

Ervaar het zelf! Vind de goedkoopste vliegtickets op Skyscanner >>>

Blijf op de hoogte van de beste vluchtaanbiedingen!!! Volg ErrorTicket op Facebook, Instagram en Twitter en meld je onderaan deze pagina aan voor onze nieuwsbrieven.